Într-o seară de vară a anului 2014, Andrei se întorcea acasă. Nici nu se aștepta să se întâmple ce avea să se întâmple după ce a intrat în scara blocului și după ce a luat liftul ca să ajungă la etajul 5 unde avea apartamentul unde locuia cu prietena lui Elena.

“Ce zi bună am avut azi la birou!” gândea el. “Șefii mei m-au felicitat pentru raportul pe care l-am scris și cu siguranță urmează să fiu promovat. De abia aștept să fiu promovat și să ajung sus de tot și să mai iau cinci milioane.”

A băgat cheia în ușă ca de obicei, a răsucit-o ca de obicei. Totul era bine, ce putea să fie rău? A auzit și pisica de partea cealaltă a ușii cum mieuna de bucurie că s-a întors el acasă sau de foame (că numai el îi dădea să mănânce).

“Ei, ce-o să se mai bucure draga mea Elena când o să mă vadă cum intru eu pe ușă în casă!” și-a zis, apoi a deschis ușa. Pe hol era beznă. De ce era beznă nu-și putea explica! Tocmai vorbise cu prietena lui Elena cu câteva minute înainte! Ea îi spusese că a luat niște vin și că-l așteaptă cu drag, după care adăugase “și mai am ceva special pentru tine” după care plesnise din limbă, semn că era ceva porcos sau în orice caz ceva SEXUAL. Imediat și-a dat seama că stai puțin, totul e bine, că adică ea îl așteaptă în pat pe întuneric și că el trebuie să se dezbrace și să se bage în pat lângă ea, după care să-i pună mâna pe SÂNI și pe VAGIN, ceea ce a și făcut. Dar întâi s-a mirat și pe urmă s-a îngrozit și a căzut din pat țipând deoarece pe ce punea el mâna era prea RECE ca să fie NORMAL. “Elena, Elena,” a strigat în culmea disperării, “Elena, Elena, ce-ai pățit?” Elena stătea sub plapumă rece ca gheața, nu mișca și se uita în tavan, n-avea nicio treabă cu el. “Ce este asta?” a strigat Andrei și, precipitându-se, a scos telefonul mobil din buzunar, după care a format numărul de urgență, care în România este 112.

Salvarea a venit cu greu, iar Elena nu dădea semne că-și revine, dimpotrivă. Ce n-a făcut Andrei s-o readucă în simțiri în tot acest timp — dar degeaba. În timp ce-i făcea masaj cardiac se gândea “Doamne Dumnezeule nu mă lăsa fără scumpa mea Elena cântecul sufletului meu! Cum să rămân fără ea? Cine să-i ia locul? Cine mă mai dezmiardă ca ea? Cine plătește înmormântarea?”

VA URMA

2 Responses

  1. Anonymous

    mda romanu se gandeste la cine plateste inmormantarea nu ca e mortu langa el
    ce sa-i faci ca n-ai ce

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.