Prima pagină a proiectului AQ-XLVII, aparținând lui Michael Calassum Nicovum (1666).

Prima pagină a proiectului AQ-XLVII, aparținând lui Michael Calassum Nicovum (1666).

Documente descoperite recent la Arhivele Statului Brașov demonstrează că istoria armei AK-47 este o minciună rusească. Un volum din 1666, publicat în Corona (actualul Brașov) prezintă planurile unei arme numite AQ-XLVII. Autorul, Michael Calassum-Nicovum, vorbește despre AQ-XLVII ca o “armă invincibilă, mai puternică decât orice muschetă sau bombardă”. Din păcat, conceptul era prea avansat pentru tehnologia vremii respective, iar proiectul lui Michael Calassum-Nicovum a fost uitat.

Armata rusă, descoperind acest document odată cu ocuparea României, l-a folosit pentru a fabrica nu doar arma în sine, cât și povestea fantasmagorică a unui presupus inginer numit Mihail Kalașnikov, care ar fi proiectat arma cu indicativul AK-47. Aparatul de propagandă rusesc nu moare niciodată.

Să nu ne uităm istoria!

Români, treziți-vă!!!!

48 Responses

  • murphy

   nu pot crede! tu ai luat in serios gluma asta? e clar ca prostia fudula si siteria antirusa ti-au incleiat mintea de tot :))

   Reply
   • Anonymous

    :)))) Da – a fost ca o gluma pe timesnewroman.ro parca… Multi dobitoci au preluat-o ca si cum ar fi fost reala. :))

  • seniorx

   Mare e gradima ta doamne…pistol mitraliera in anul 1600…eheeiii sa le fi avut Mihai Viteazul era mai ceva ca Napoleon…saracul a avut doar arcuri si flinte….

   Reply
 1. Costel

  Kalasnikov este o copie imbunatatia a unei arme de asalt, Sturmgewehr 44, ce era in dotarea armatei germane.

  Reply
  • constantin nelu

   Principiul de functionare al A.K.47 (IMPRUMUTUL DE GAZE care actiona portinchizatorul a fost copiat dupa pusca -mitraliera cehoslovaka Z.B. cal/ 7,92 din anii ’30).
   Sa nu uitam ca industria cehoslovaka (uzinele Z.B. si Skoda) acaparata de Germania hitlerista a contribuit masiv la inarmarea Whermahtului si partial a unor sateliti.

   Reply
 2. gake

  Cam multă culoare în tonuri standard Pantone pe documentul cela. Pe urmă, “hîrtia” background este una şi aceeaşi la ambele imagini, cu pattern repetitiv. Puche rău p’aici.

  Reply
  • Teleschpenker

   O să-i dau în judecată pe toți cei care contestă autenticitatea acestui document. O să-i dau în judecată pentru calomnie și insultă adusă statului român.

   Reply
   • Andrei

    Inainte sa dai tu ceva in judecata, DOVEDESTE TU ce pretinzi. Ca si eu pot spune ca Decebal a descoperit motorul Warp si calatoria intergalactica. Ma crezi?
    Poza ta de 2 bani in 3 culori nu are nici o valoare.

   • ionel

    La 1666 sa fie asa proiect ? Asta-i scorneala de 2 bani…ce naiba, ne credeti asa prosti ?

   • tetelu

    Da grijulii au mai fost rusnacii, când au descoperit planurile armei minune le-au tras la xerox-ul inventat de olteanul ion budai-deleanu , color, normal, și le-au expediat cu western union-ul înființat de moldoveanul gheorghiță chiper , par avion, care avion a fost inventat de bănățeanul vasile icărescu, iar apoi documentul a fost returnat de urgență bibliotecii comunale ca să nu plătească penalități de întârziere și să poată fi descoperit acum de bravii și inteligenții urmași :)

   • Niku

    Korect Asteptam ca Adevarul sa triumfe Sa fie pus pe masa juratilor Argumnetul si Adevarul

   • Michael Calassum Nicovum

    Esti mai prost decat limba rusa, un retardat cersetor dornic de putina atentie cu ajutorul acestui site de kkt si a “noutatilor tulburatoare”. Jalnic! Da-o pe ma-ta in judecata, pentru ca te-a creat fara judecata!

   • Anonymous

    Sa le sugi pula la toţi boule cu coarne dar fara creier !

 3. Dan

  Dar de Katiusha nu zice nimic? Cred ca tot geniul ramanesc a descoperit-o si pe asta!

  Oricum articolul e mobilizator.

  Reply
 4. Ovidiu

  Probabil ca este una dintre coincidentele tulburatoare ale istoriei.Mihail Kalasnikov a creat AKM-ul pe vremea cand era sergent armurier,pe front,in anii’43-’44.Sturmegewehr 44 avea un mecanism de functionare mai complicat,mai precis,mai performant,pe care probabil (sigur) Mihail Kalasnikov l-a studiat.AKM-ul a fost o arma de asalt,cu doua regimuri de tragere (semiautomat si automat),cu un mecanism de tragere simplu si usor de intretinut,cu o cadenta peste medie si o distanta de tragere multumitoare,o arma care a fost produsa nu numai de sovietici,ci si de celelalte tari foste membre ale Pactului de la Varsovia dar si de China..care vinde AKM cu tragere semi-automata in SUA ,ca pusca de vanatoare.AKM-ul a fost vandut in toate tarile Orientului Mijlociu si ale Africii,a fost principala arma folosita in loviturile de stat sau razboaiele civile sau religioase din lumea a treia,si apare si pe un steag..al Mozambicului..parca:)

  Reply
 5. Reg

  Dar… cu sabia laser a lui DarkVader nu e si o schema pe undeva, prin Arhivele Statului Brasov. Ar fi interesant sa o vedem si cu siguranta vom putea spune, pe acelasi principiu, ca Americanii au mintit in filmul StarWars! :)

  Reply
 6. munteanu mircea

  mda, dacopatii asa ar fi scris…
  dar mai sunt unii care ar fi afirmat ca faimosul AK-47 este o copie de pe o arma de asalt a trupelor SS, care au folosit glontul 7,92 (de carabina, mitraliera) scurtat; “scurt” (“kurtz”). Asa ca rusii au scurtat si ei glontul de 7,62/md. 1908 pe care-l foloseau, rezultind faimosul 7,62 “scurt”/model 1943.
  prin urmare, Kalashnicovul e doar un plagiat… uite de unde vine moda plagiatului si de ce se mentine…
  Lasind prostiile la o parte, recomand filmul (rusesc) “Leviatan”(“Leviafan”), aparut recent. Il gasiti si on line. Cred ca merita vazut, desi gusturile nu se discuta…

  Reply
 7. Gabriel

  Prietene, prima pagina nu arata asa in 1666, tre sa fii prea prost sa pui botu la asa ceva. O versiune mai renovata tehnologic poate. Totusi la 1666 adica dupa 65 de ani de la moartea lui Mihai Viteazu, tu vii si-mi spui ca unu s-a gandit la o arma automata :))

  Reply
 8. sile

  Rau am ajuns daca dintre cei care au raspuns, atat de putini s-au prins. Se pare ca ne dispare umorul. Sa fie rezultatul filmelor la care sonorul prezinta niste rasete in fundal cu rol stimulativ (pentru unii) atunci cand scenaristul a scremut o gluma rasuflata? Sau imprumutam nu numai limbajul corporatistilor ci si glumele acestora si trebuie sa avertizam auditorul/cititorul inainte spune/scrie ceva, ca este o gluma, un banc, o fantezie etc.?

  Reply
 9. STAR BLUE

  Parca prea s-au respectat toate amanuntele. De obicei cei ce pun mana pe asa ceva , mai aduc inbunatatiri….Alte pozitii la piese…etc…Pana si vergeaua…Pacat ca nu se vede punctat si gaura din patul armei, pentru carpe si sticluta cu ulei. Si planul mecanismelor? Si apoi AK vine de la – Automatic Kalasnicov. Ori in 1666 nu cred ca traia Kalasnicov! De abia trecuse 66 de ani de la moartea lui Mihai. Si ce arme de foc existau pe atunci: Dara-mite automate…Si apoi de unde K47, pe vremea aia? Numai sa nu fii fost o ”poarta” de intrare in alt univers al nostru paralel, si sa-si fi insusit alcineva planurile armei. E singura posibilitate mai buna, decat sa -i faci mincinosi pe rusi. Nu credeti?Q

  Reply
  • james bond

   Ai facut o descoperire admirabila.Daca oameni ca tine ar lucra in SRI, am conduce lumea si nu ne-am mai supune guvernului reptilian.Fie ca forta sa fie cu tine!

   Reply
 10. nemuritus decedatus bigus dicus

  Vreau cat mai multe articole de genu\’.Traim in minciuni si propaganda.Cei care nu sunt in stare sa vada adevarul ar trebui sa fie trecuti prin sabia dacica, sabia dacica LASER!!!Traiasca Dacia!
  Te rog sa mai faci articole din astea, ma ajuta sa descopar ce prieteni de pe facebook sunt retardati:D

  Reply
 11. cecenu

  Documentul este inexistent sau o făcătura ordinara. Esti un idiot patetic. Si înainte de a ne da in judecata ne poti suge putin.

  Reply
 12. Unul

  Prea tare. Articolul in sine…e josnic și de adormit copiii. Dar comentariile sunt de o sută de ori mai interesante. Sunt mândru ca sunt român. La colegii americani le-am zis ca noi in România am inventat racheta cu mai multe trepte ( motoare) și aia au început să zică să mă tratez. Eu le-am zis…să “șadă binișor și să își țină în frâu sentimentele anti immigrants” și să citească ceva pe wikipedia de Conrad Haas. Ăștia au citit…și a doua zi au venit cu chestii de genul : “Man, you know….you guys în România are some good inventors….Coandă , Vuia, Vlaicu, Palade, Aslan și alții… ”
  Am zis merci și am râs în barbă…. Dar uite acum îmi aduc aminte ca nimeni nu a zis nimic de AKM-uri sau AK-47 sau AR-15 sau M-16. Wtf? Până la urmă… Om fi inventat noi motorul cu reacție… Aka turbojetul ….dar nu am construit Boeing sau Airbus.,..
  Just my 2 cents on the matter…

  Reply
 13. Liviu

  O intrebare: TOTI PROSTII POT SCRIE ARTICOLE PE SAID-UL ASTA?
  Sa va fie rusine ca acceptati publicarea unor articole atat de imbecile.

  Reply
 14. Marius

  Cam tras de par articolul …. pe bune?! AQ-XL(40)VII(7). Prietene exista si AK-45,46 dar nu sunt asa de cunoscute, a da exista si 48 dar nu a avut cine stie ce inbunatatiri si la fel nu este cunoscut.

  Reply
 15. Paul Snaider

  Un aricol de rahat ! Cand eram tanar vedeam filme ,, de razboi ” cum rusii ii batea pe nemti. Acum vad filme,la figurat si la propriu, cum americanii ii pat pe rusi ! Autorul cacarezei de articol spune : ,,Aparatul de propagandă rusesc nu moare niciodată.” Mai al dracului ! Dar cel american ? Dar cel nemtesc ?

  Reply
 16. Patru Marin

  Se stie de mult…..Ak-47 a fost dupa timpul dacilor….s-au gasit documente la Sarmisegetuza…si tot acolo s-au gasit primele urne de votare trasmise testament noua sa votam hoti si puscariasi….

  Reply
 17. nu conteaza

  si tot acolo sa descoperiy ca Decebal era ungur …..de ce?…..pai pe inregistrarea audio-video din 21 01 101 pe turnurile sarmissegetuzei regia pe cand statea Decebal si privea prin binoclu cu detectie termica imprumutat de la armatele NATO……vazand multimea armatei romane care lipsite de camuflaj treceau Dunarea in anfibii disel …..atunci Decebal ar fi rostit faimoasa fraza -BOSMEG MULTI S!……..de aici se deduce ca armatele sovietice (nu ruse)……cand au pus mana pe documente au romanizat pe ungurul DOCZIPOL in faimosul rege dac DECEBAL! …..:)

  Reply
 18. Luca Octavian

  exclsuiv slugile americii -UE – F.M.I-ISRAEL=NATO = CIA – NU RECONOSC –valoarea RUSIEI cat si a cccp in toate domeniile – – Ak-47 – PM – SPAGHINA – ARTILERIA RUSA -JAVRELRO IN GENUNCHI SI RESPECTATI ADEVARUL VIERMILOR -! ETC –

  Reply
 19. Criss

  1666? Târziu ! Homer spune ca această armă, AKM, (deţinută de dacii preistorici) a fost folosită de Zamolxe, care îşi cumpăra cartuşe de la slavii nomazi…Desenele au fost copiate de pe pereţii peşterii Polovragi. Cred că cineva a greşit sticla….

  Reply
 20. Florian

  Recapitulare! Toti cei au mirosit ceva dubios la acest articol si s-au simtit datori sa o exprime si mai ales cei care au simtit chiar si nevoia de a insulta autorul, sunt cam…”creduli” (a.s.c. prosi). Am simtit eu nevoia sa le explic asta. De mila.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.