Romanul “Hârtiile Masculului”, în urma unei lupte înverșunate ale cărei urmări sunt încă vizibile, a fost distins sâmbătă, 16 noiembrie 2013, cu premiul Ion Hobana pentru Cartea Anului 2012 la al Treilea Colocviu de Literatură SF și Fantasy. Autorul și-a spart nasul făcând lobby.

La Colocviu s-au discutat multe lucruri importante care au durat nici 5 ore. Au existat pateuri, cafele, vin și Powerpoint.

Autorul a stat închis în casă și a scris cuvânt cu cuvânt la acest roman, depunând o muncă creativă extraordinară. Autorul speră ca Statul să-i răsplătească în continuare truda cu diplome peste diplome, dar și cu concedii plătite la Neptun, computere gen Macbook Pro și multe, foarte multe bonuri de masă. Așa cum se știe, un computer și un concediu plătit nu te ajută prea mult dacă n-ai ce pune în gură. Pe de altă parte, poți să primești câte bonuri de masă vrei, că dacă nu ți se dă o diplomă n-ai făcut nimic. Deci nicicum nu-i bine. În concluzie, autorul e recunoscător Societății Române de SF și promite că o va rambursa pentru pateurile pe care le-a ascuns în mânecă la plecare.

premiu-1

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.